Komárno poskytne finančnú dotáciu na environmentálne projekty
Maximálna výška finančnej dotácie na jeden projekt je 1000 eur.

05.02.2020 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Právnické i fyzické osoby s trvalým sídlom či pobytom na území mesta Komárno sa môžu uchádzať o finančnú dotáciu na projekty zamerané na zlepšenie kvality života, životného prostredia a ochranu prírodných hodnôt. Mesto Komárno vo svojom tohtoročnom rozpočte schválilo na financovanie týchto projektov 10.000 eur.

 „Prichádzajúce žiadosti budú mestským zastupiteľstvom schvaľované priebežne na základe odporučenia príslušnej komisie mestského zastupiteľstva. Žiadosti je možné podávať do 15. mája alebo do vyčerpania finančného limitu stanoveného na tento rok,“ upozorňuje vedenie mesta.

Maximálna výška finančnej dotácie na jeden projekt je 1000 eur. Finančná spoluúčasť žiadateľa na projekte je nevyhnutná. Minimálna výška spoluúčasti v prípade právnických osôb vykonávajúcich podnikateľskú činnosť a fyzických osôb – podnikateľov je 50 percent z celkovo predpokladaných nákladov projektu. V prípade právnických osôb, ktoré nie sú zriadené na podnikanie, je to 30 percent.

Dotáciu je možné použiť na projekty súvisiace s tvorbou a ochranou životného prostredia a ochranou zdravia obyvateľstva, na podporu skvalitňovania životného prostredia v Komárne, ochranu zelene, zlepšenie kvality zelene a kvality verejných priestranstiev, odstraňovanie inváznych druhov rastlín, podporu vzdelávania a výchovy v oblasti životného prostredia a zdravia obyvateľov a na zachovanie prírodných hodnôt.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava