Fiľakovo bude v tomto roku hospodáriť s viac ako 11 miliónmi eur
Kapitálové výdavky stanovili na 1,2 milióna eur.

04.02.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Vyrovnaný rozpočet s príjmami aj výdavkami vo výške viac ako 11 miliónov eur bude mať v tomto roku samospráva Fiľakova v okrese Lučenec. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová, z celkového rozpočtu budú kapitálové výdavky, ktoré sú určené na rozvoj mesta, vo výške viac než 1,2 milióna eur.

„Z nich najväčšiu časť, takmer 400.000 eur, v prípade úspešnosti projektu ukrojí vybudovanie denného stacionára pre seniorov. Len o niečo menej bude stáť dobudovanie podhradia Fiľakovského hradu,“ konkretizovala Mikuš Kovácsová.

Medzi ďalšími investíciami je podľa jej slov výstavba cyklochodníka približne za 200.000 eur, či pokračovanie v príprave projektu, v rámci ktorého sa má vybudovať v časti areálu bývalého závodu Kovosmalt výrobná hala. Nechýba tiež projekt na rekonštrukciu koncertnej sály na Koháryho námestí za 75.000 eur, pričom veľká časť týchto investícií bude podľa hovorkyne hradená z rôznych dotácií.

 „Bežné výdavky určené na rozvoj a rekonštrukcie stanovilo mesto na viac ako 340.000 eur. Z nich takmer 260.000 pôjde na rekonštrukciu ulíc Hviezdoslavova, 1. mája či Kukučínova,“ dodala Mikuš Kovácsová s tým, že do chodníkov zainvestujú približne 30.000 eur.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava