Mesto Trebišov zakúpilo autobus
Dopravný prostriedok poslúži školám, folkloristom i športovcom.

03.02.2020 | Košický kraj | Autor: M.Holubčík

 Mesto Trebišov zakúpilo autobus, ktorý budú využívať najmä deti materských škôl a žiaci základných škôl na prevoz počas školských výletov, ale aj členovia umeleckých kolektívov, denných centier či športových klubov. Vozidlo s kapacitou 49 miest na sedenie stálo 116.900 eur bez DPH. Do správy Technických služieb mesta Trebišov ho v pondelok slávnostne odovzdal primátor mesta Marek Čižmár.

Ide o jazdený autobus Mercedes-Benz Tourismo RHD s rokom výroby 2015 a počtom 335.000 najazdených kilometrov. Ako ďalej priblížila hovorkyňa mesta Martina Mištaničová, trebišovské technické služby pred tým vlastnili starý autobus. Jeho prevádzku pre nevyhovujúci technický stav pozastavili v júni 2018 a vyradili ho z evidencie vozidiel. Na základe uznesenia mestského zastupiteľstva si mesto určité obdobie prenajímalo autobusovú dopravu od iných dopravcov. Najmä z dôvodu bezpečnosti cestujúcich a vysokým nákladom na zapožičiavanie autobusu vedenie mesta a poslanci mestského zastupiteľstva rozhodli o zakúpení novšieho jazdeného vozidla.  

"Po dnešnom oficiálnom odovzdaní mestského autobusu do správy a užívania Technickým službám mesta Trebišov ho môžu využívať v zmysle platného cenníka služieb školy a školské zariadenia, seniori z denných centier, členovia záujmových združení, folklórnych zoskupení a športových klubov na prevoz na celodenné výlety, rôzne kultúrne alebo športové podujatia," uviedla pre TASR Mištaničová.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava