V Košiciach opravujú výtlky na cestách
Výskyt výtlkov môžu obyvatelia nahlasovať aj tento rok.

27.03.2018 | Košický kraj | Autor: M.Černý

Mesto Košice začalo v uplynulých dňoch s celoplošnou opravou výtlkov po zime. Podľa hovorkyne mesta Lindy Šnajdárovej k tomu pristúpili z dôvodu priaznivých poveternostných podmienok, ktoré umožnili po zimnom období spustiť prevádzku obaľovačiek a výrobu asfaltobetónu.

Mesto Košice má podľa jej slov v programovom rozpočte 2018 na tento účel vyčlenených 600.000 eur. Do začatia celoplošnej opravy výtlkov boli zabezpečené nevyhnutné opravy výtlkov náhradnou provizórnou technológiou.

"Začíname postupne s celoplošnou opravou výtlkov po dlhej zime na hlavných cestných ťahoch, trasách mestskej hromadnej dopravy a na cestách druhej a tretej triedy. Potom prídu na rad cesty štvrtej triedy, parkoviská, chodníky a medziblokové priestory,“ doplnil námestník primátora mesta Košice Martin Petruško.

Výskyt výtlkov môžu obyvatelia mesta aj tento rok nahlasovať zaslaním ich lokalizácie na adresu vytlky@kosice.sk. Pomôžu tak mestu zmapovať ich výskyt. Opravy sa realizujú postupne podľa dôležitosti miestnej komunikácie, na ktorej výtlk vznikol a podľa jeho rozsahu.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice