OOCR Stredné Slovensko podporí aj obce regiónu Hont
Plánuje zdôrazniť potenciál turistickej oblasti.

03.02.2020 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Región Hont na juhu stredného Slovenska dostane novú príležitosť v rozvoji turizmu. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko sa totiž plánuje rozšíriť aj o mesto Krupina a ďalšie turisticky atraktívne obce okresu. Na nedávnom stretnutí v Dudinciach o tom informovali zástupcovia neziskovej organizácie Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja (RABBSK) spolu s OOCR Stredné Slovensko a Krajskou organizáciou cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus.

Členstvom samospráv i podnikateľských subjektov v OOCR Stredné Slovensko vzniká možnosť čerpania odbornej pomoci a finančných prostriedkov, ktoré ponúka BBSK prostredníctvom OOCR.

Pre všetky obce bude OOCR Stredné Slovensko poskytovať osobné konzultácie pravidelne v novozriadenom pracovisku priamo v meste Krupina. Starostovia tak môžu pravidelne konzultovať rozvojové potreby a záujmy v oblasti cestovného ruchu. Veľkou výzvou bude aj spoločné budovanie značky turistickej destinácie Hont spoločne s OOCR Dudince a jej partnermi.

Umožniť kľúčovým obciam regiónu Hont členstvo v OOCR Stredné Slovensko je podľa iniciátorov významným krokom pre budovanie povedomia o destinácii Hont. Toto riešenie má pomôcť doposiaľ málo objavenej turistickej destinácii s veľkým potenciálom prilákať viac turistov.

„Veríme, že tento model spolupráce sa v budúcnosti ukáže ako prospešný a že budeme prekvapení z množstva pozitívnych reakcií od rastúceho počtu návštevníkov tejto novej turistickej destinácie na mape cestovného ruchu Slovenska," uviedla predsedníčka Krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus Iveta Niňajová.

„Územné rozšírenie OOCR Stredné Slovensko o okres Krupina je pre našu oblastnú organizáciu novou výzvou, ale veríme, že ocenia najmä naše už takmer osemročné bohaté skúsenosti v riadení destinácie stredné Slovensko v okresoch Zvolen a Banská Bystrica," uviedol pri tejto príležitosti výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč.

.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol