Investor plánuje v Nesvadoch postaviť zariadenie pre seniorov
Pôjde o zariadenie vyššieho štandardu.

30.01.2020 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Nové zariadenie pre seniorov by malo vzniknúť v Nesvadoch (okres Komárno). Postaviť ho plánuje spoločnosť Cortina Invest a.s., ktorá vyčíslila predpokladané náklady na stavbu na 1,5 milióna eur. Podľa projektu predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie plánuje investor začať s výstavbou v priebehu tohto roka po získaní právoplatného stavebného povolenia. Zariadenie plánujú uviesť do prevádzky do 24 mesiacov od začiatku výstavby.

Umiestnené by malo byť na pozemku s rozlohou 23.321 metrov štvorcových v katastrálnom území mesta Nesvady, ktoré sa nachádza v juhozápadnej rozvojovej časti obce KaRC - kúpeľné a rekreačné centrum. Budovanie centra je rozdelené na viacero etáp, v súčasnosti pokračuje realizácia I. etapy.

Novostavba špecializovaného zariadenia a zariadenia pre seniorov bude zabezpečovať celodennú starostlivosť pre seniorov s rôznym stupňom odkázanosti. „Svojimi vlastnosťami a funkčnou náplňou pôjde o zariadenie vyššieho štandardu s kvalitným ubytovaním, stravou, spoločenským vyžitím a doplnkovými službami,“ tvrdí investor. Hlavná budova novostavby bude rozdelená na šesť celkov. V rámci nich projekt počíta s vytvorením vstupných priestorov a služieb, priestorov pre administratívu a lekára, priestorov pre technické zázemie, prevádzku zariadenia, zariadením pre seniorov a špecializovaným zariadením.

V zariadení by malo byť k dispozícii 20 izieb so 40 lôžkami pre ubytovaných klientov a rovnaký počet izieb a lôžok by malo mať aj špecializované zariadenie. Súčasťou objektu bude aj šesť jednoizbových apartmánov pre prechodné ubytovanie zamestnancov.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol