Ľadový expres premáva aj tento rok
Vlak bude odchádzať z košickej stanice o 7.55 h.

28.01.2020 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Mimoriadny turistický vlak Ľadový expres sa túto zimnú sezónu vracia na trať. Cestujúcich má odviezť za turistikou, lyžovačkou a inými zimnými zážitkami z Košíc do Slovenského raja. Ako TASR informovala krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT), premávať bude každú februárovú sobotu. Medzi novinky patria organizované túry či nordic walking.

Vlak na trase Košice – Kysak – Margecany – Gelnica – Nálepkovo – Mlynky – Dedinky – Stratená – Dobšinská ľadová jaskyňa – Telgárt penzión a späť bude odchádzať z košickej stanice o 7.55 h a naspäť sa vráti o 18.48 h.

Ako povedal predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka, ak chcú podporovať a rozvíjať turizmus v kraji, musia okrem tipov na výlety do turisticky atraktívnych lokalít ponúknuť aj možnosti, ako sa k nim dostať. „Aj tento rok prinášame návštevníkom bonus v podobe noviniek. Jednou z nich sú napríklad zvýhodnené ceny skipasov vo vybraných lyžiarskych strediskách, ktoré si môžu zakúpiť spolu s cestovným lístkom na Ľadový expres. Veríme, že to prinesie výhody nielen pre ľudí, ktorí službu využijú, ale aj pre majiteľov a prevádzkovateľov lyžiarskych stredísk,“ uviedol.

Zimnú edíciu Ľadového expresu prevádzkuje KRT v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). Podľa výkonnej riaditeľky KRT Lenky Vargovej Jurkovej pribudlo k zimnému Ľadovému expresu viacero noviniek vďaka predošlým skúsenostiam s mimoriadnymi vlakmi, ako aj na základe dopytov cestujúcich.

Ako uviedla, zamerali sa aj na peších turistov, pre ktorých na každú sobotu pripravili sprevádzanú skupinovú turistiku a nordic walking s inštruktorom. „Je dôležité povedať, že Ľadový expres nie je iba o doprave z bodu A do bodu B, ale najmä o spolupráci a zapojení čo najväčšieho množstva lokálnych partnerov. Aj cez tento vlak chceme ľuďom ukázať nové zimné voľnočasové možnosti, o ktorých mnohí ani netušia,“ dodala s tým,  že turistický vlak je súčasťou väčšej destinačnej kampane #ZIMUJEM V KOŠICKOM KRAJI, ktorej cieľom je šíriť povedomie o menej známych lyžiarskych strediskách a ďalších možnostiach na zimné športy a turistiku.

„Spolupráca s KRT sa nám po každej edícii Ľadového expresu čoraz viac osvedčuje. Sme patrične hrdí, že aj svojou troškou prispievame k turistickým možnostiam v našej krajine, ktorá toho vôbec neponúka málo. Pevne verím, že tento trend si udržíme aj naďalej,“ doplnil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.a

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava