Z participatívneho rozpočtu obnovili priestory kynologického klubu
Mesto na päť projektov vyčlenilo vlani spolu 50.000 eur.

27.01.2020 | Košický kraj | Autor: M.Holubčík

Kynologický klub v Trebišove získal nové zázemie pre svoju činnosť. Zrekonštruované priestory klubu na Budovateľskej ulici v piatok (24. 1.) slávnostne odovzdali do užívania. Areál určený pre milovníkov psov už plnohodnotne slúži na svoj účel, informovala TASR hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Ide výsledok posledného z piatich projektov financovaných z vlaňajšieho participatívneho rozpočtu mesta. Projekt uspel vo verejnom hlasovaní a získal finančnú podporu vo výške 9385 eur. "Vďaka nej sa chátrajúce už nepoužívané a viac ako 30-ročné unimobunky obnovili na funkčnú miestnosť, v ktorej je vytvorený priestor na uloženie administratívnych písomnosti a tiež tzv. sklad. Ten slúži členom klubu na odkladanie výcvikových potrieb športovej kynológie," priblížila hovorkyňa.

Trebišovský kynologický klub spája športové aktivity a psychický relax a umožňuje ľuďom rovnakého záujmu vymieňať si skúsenosti. Vytvára podmienky pre riadené tréningy poslušnosti a majitelia sa tu učia, ako so psami pracovať a ako ich viesť, aby docielili poslušnosť.

Obnovený priestor kynologického klubu slávnostne uviedli do života primátor Trebišova Marek Čižmár, ako aj predkladatelia projektu Marek Šurima a Jozef Bereš.

Mesto na realizáciu piatich občianskych projektov, ktoré získali najvyšší počet hlasov vo verejnom hlasovaní, vyčlenilo vlani spolu 50.000 eur. Rovnakú čiastku vyčlenila samospráva aj na tento rok.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol