Turčianske Teplice začali vydávať mestské poukážky
Budú ich vydávať do 31. marca.

20.01.2020 | Žilinský kraj | Autor: A.Moštková

Samospráva Turčianskych Teplíc začala s vydávaním mestských poukážok obyvateľom. Tí ich môžu využiť pri platení na kultúrnych podujatiach či ako zľavu z poplatku za komunálny odpad. Informovala o tom radnica na oficiálnej stránke mesta.

Každý obyvateľ, ktorý má viac ako 18 rokov a nemá podlžnosti voči mestu, dostane od samosprávy desať poukážok. Využiť ich môže pri platení vstupného na kultúrnych podujatiach, pri návšteve Galérie Mikuláša Galandu či kina Turiec, na kúpalisku Vieska, pri športových činnostiach, doprave, sociálnych a komunitných službách alebo aktivitách škôl a školských zariadení v meste.

Zavedením poukážkového systému sa samospráva snaží priniesť prvok priamej demokracie do správy vecí verejných, je príspevkom z mestského rozpočtu určeným na úhradu rôznych služieb. Poukážkami sa mesto tiež snaží motivovať občanov k včasnej a úplnej úhrade miestnych daní a poplatkov.

Poukážky si budú môcť obyvatelia vyzdvihnúť na mestskom úrade do 31. marca počas úradných hodín klientskeho centra. Zároveň k nim dostanú i mestský kalendár.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol