Košice zrušili novoročný ohňostroj

28.12.2019 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Novoročný ohňostroj v Košiciach nebude. Mesto sa okrem poskytnutia finančnej podpory aj takýmto spôsobom pripojilo k iniciatíve pomoci ľuďom postihnutým výbuchom plynu zo 6. decembra na Mukačevskej ulici v Prešove. Pre TASR to potvrdil hovorca mesta Košice Vladimír Fabian.

„Mesto v tejto súvislosti zvažovalo, že namiesto ohňostroja by sa mohli uskutočniť mapping, svetelná, prípadne laserová show, avšak pre náklady aj obmedzený čas na zabezpečenie programu sa tento zámer nebude realizovať,“ povedal s tým, že silvestrovský program na Hlavnej ulici bude s výnimkou ohňostroja pokračovať podľa pôvodného plánu. Celková čiastka z rozpočtu mesta vyhradená pre silvestrovský program bola pôvodne približne 12.500 eur.

Počas silvestrovského dňa (31. 12.) sú pripravené dve podujatia. Prvým je Detský Silvester, ktorý sa uskutoční od 10.00 h v Historickej radnici. Pôjde o detskú oslavu príchodu nového roka s rozprávkovými príbehmi, kúzelníkom, detskými pesničkami, tancujúcimi maskotmi a inými.

„Silvestrovský program v centre mesta bude pokračovať večer od 20.00 h pri Immaculate. Celú Hlavnú ulicu roztancujú tanečnice z tanečnej skupiny Divas. Spoločne s nimi sa o dobrú zábavu postarajú speváčky Nicole McCloud, Michaella, ľudová hudba Stropkoviani, DJ Pepo, moderátor Richard Herrgott a ďalší,“ spresnil Fabian.

Na poriadok počas osláv príchodu nového roka budú na Hlavnej ulici dohliadať i hliadky mestskej polície. Dozerať budú aj na dodržiavanie bezpečnostných pravidiel počas celého programu.

Magistrát upozorňuje, že hoci na Silvestra a na Nový rok je povolené používanie zábavnej pyrotechniky, každý, kto v súvislosti s jej používaním ohrozí alebo poškodí zdravie a bezpečnosť iných ľudí, bude niesť zodpovednosť. „Vyzývame preto na dodržiavanie bezpečnostných predpisov a na ohľaduplnosť voči ďalším účastníkom silvestrovského programu v uliciach mesta,“ dodáva.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice