Stropkov začína poslednú sezónu na starom zimnom štadióne
K dispozícii verejnosti bude do konca februára budúceho roka.

09.12.2019 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Po týždňovej príprave ľadovej plochy má verejnosť v Stropkove k dispozícii zimný štadión. Opäť sa korčuľuje na zúženej ploche s rozmermi 60 krát 23 metrov, keďže pred rokom bolo nevyhnutné pristúpiť k odstaveniu dvoch sekcií chladenia. TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Peter Novák.

"Plocha je však len o málo užšia, ako určujú hokejové pravidlá Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), a v predchádzajúcej sezóne si verejnosť na toto opatrenie zvykla. Pred sprístupnením štadióna sa uskutočnila kompletná kontrola technológie a areál by mal byť k dispozícii verejnosti do konca februára budúceho roka. Prvý víkend bude bezplatný vstup," priblížil Dušan Lukáč, riaditeľ podniku Služba, ktorý štadión prevádzkuje.

Tak ako po minulé roky, aj tentoraz budú pre deti organizované hokejové tréningy. V januári by sa na štadióne malo opäť uskutočniť podujatie organizované mestom a Slovenským zväzom ľadového hokeja pod názvom Deti na hokej.

Aktuálna sezóna bude poslednou v podobe, akú mal štadión doteraz. Na budúci rok chystá samospráva rozsiahlu rekonštrukciu za vyše 350.000 eur.

"Celý areál má viac ako 30 rokov, samotná plocha bola rekonštruovaná pred vyše 20 rokmi. Okrem finančnej náročnosti vnímame, že vzhľadom na vek chladiacich rozvodov plochy by sme v budúcnosti nedokázali garantovať bezpečnú a bezproblémovú prevádzku. Toto je hlavný dôvod, prečo do rekonštrukcie ideme, a som rád, že sa nám na ňu podarilo získať aj finančné zdroje," uviedol primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Mesto na tento účel získalo prostriedky z Úradu vlády SR, Prešovského samosprávneho kraja a využije aj vlastné peniaze. Projekt bude zahŕňať kompletnú rekonštrukciu ľadovej plochy v rozmeroch 60 krát 26 metrov, výmenu mantinelov a striedačiek, v strojovni budú vymenené čpavkové čerpadlá a expanzná nádoba a rekonštruovaný bude aj rozvodový kanál. Dodávateľa stavby plánujú vybrať do konca januára budúceho roka, samotná rekonštrukcia by sa mala začať na jar a trvať zhruba päť mesiacov.

Vstupné na nadchádzajúcu sezónu ostáva nezmenené. Zachované ostáva aj bezplatné využitie ľadu pre základné a stredné školy v rámci hodín telesnej výchovy do 13.00 h. Pre verejnosť sú tiež k dispozícii vyhrievané šatne a v areáli klziska bude aj tentoraz fungovať bufet.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol