Vianočné mestečko v Nitre otvoril slávnostný program
Súčasťou programu budú aj folklórne vianočné melódie.

02.12.2019 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Na Svätoplukovom námestí v Nitre o 18. hodine slávnostne otvorili Vianočné mestečko. Až do pondelka 23. decembra bude obyvateľom i návštevníkom mesta ponúkať kultúrny program, remeselné trhy i gastronomické špeciality. Vianočný tovar bude mať 12 vybraných predajcov v mestských a štyria predajcovia vo vlastných stánkoch.

 „Naším zámerom bolo zabezpečiť zvýšenie kvality jedál predávaných na vianočných trhoch, chýbať nebudú ani jedlá pre celiatikov. Tešíme sa, že medzi komisiou vybranými prevádzkami sú aj špeciality, ktoré v nitrianskom vianočnom mestečku ešte neboli,“ uviedol pred časom viceprimátor Daniel Balko.

Nedeľný úvodný program v mestečku patrí vystúpeniam viacerých skupín a umelcov. Návštevníkom sa predstaví Itcho Pčelár, Kristína Uhlíková, Juro Janík, Edita Andelová, Michal Cabala, Erika Strečková, Brigita, Nika Karch a Kristián Révay.

„Aj ďalšie dni prinesú bohatý kultúrny program. Pripravené sú pozdravy detí zo základných a materských škôl, premietanie večerníčka a rozprávkové prekvapenia. Súčasťou programu budú aj folklórne vianočné melódie a ďalšie hudobné vystúpenia,“ uviedol Andrej Jančovič z mestského úradu. Mikuláš navštívi Vianočné mestečko v nedeľu 8. decembra o 17. hodine. V programe nazvanom Mikuláš a jeho anjel je pripravená nielen ohňová šou a veľkoplošná projekcia, ale aj pouličná performance s prekvapením.

Na Luciu 13. decembra je pripravená zábava s Folklórnym súborom Tradícia Dražovce a kapelou Walk On. O dva dni neskôr prinesú o 18. hodine do mestečka betlehemské svetlo skauti. V priebehu ďalších dní budú súčasťou programu rôzne hudobné vystúpenia, ale aj dobrovoľná zbierka kníh a hračiek. Pripravené sú tiež detské divadelné predstavenie, vystúpenia folklórnych súborov, spevákov a kapiel.

„Silvestrovská veselica bude na Svätoplukovom námestí 31. decembra. Začne sa hodinu a pol pred polnocou, do tanca bude hrať DJ Martin Mada. Krátko po polnoci všetko najlepšie v roku 2020 zaželá občanom Nitry primátor Marek Hattas. Zábavný program bude pokračovať aj hodinu po polnoci,“ dodal Jančovič.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice