Najväčší zamestnávateľ na Spiši zvyšuje mzdy
Embraco Slovakia sa dohodlo s odbormi.

29.11.2019 | Košický kraj | Autor: A.Hudecová

Najväčší zamestnávateľ na Spiši zvyšuje mzdy zamestnancom. Vedenie spoločnosti Embraco Slovakia a Odborový zväz (OZ) KOVO totiž dospeli tento týždeň k dohode o výške miezd pre rok 2020. Nová mzdová politika je výsledkom desiatich kôl rokovaní medzi vedením spoločnosti a Základnej organizácie OZ KOVO počas uplynulých troch mesiacov. V priemere si tak pracovníci na budúci rok prilepšia o 10 %, čo predstavuje jedno z najvyšších navýšení v histórii závodu. Informoval o tom generálny riaditeľ spoločnosti na výrobu kompresorov Marcelo Borba.

Základné mzdy všetkých zamestnancov v Embracu sa od januára plošne zvýšia o 52 eur. O ďalších 20 eur stúpne aj variabilná zložka mzdy, ktorá bude viazaná na tímové plnenie mesačných ukazovateľov a dochádzku zamestnanca. Navyše, zamestnanci dostanú dvakrát ročne bonus a ďalší za tzv. senioritu, ktorým spoločnosť odmeňuje dlhoročných pracovníkov. Celková výška ročného bonusu sa tak môže vyšplhať na 1000 eur.

„Napriek tvrdej konkurencii na svetovom trhu, ktorá nás vedie k neustálemu zefektívňovaniu nákladov, si uvedomujeme dôležitosť adekvátneho ohodnotenia práce našich zamestnancov. Zároveň sa chceme stať v regióne Spiša opäť o niečo atraktívnejším zamestnávateľom,“ komentuje Borba. Dodáva, že aktuálne zvýšenie miezd neovplyvní ďalšie zvýhodnenia, ktoré firma svojim zamestnancom dlhodobo poskytuje.

Embraco, kde aktuálne pracuje približne 2200 ľudí, si v decembri pripomenie 22. výročie pôsobenia na Spiši a odvtedy je závod najväčším zamestnávateľom v regióne. V júli tohto roka sa stali súčasťou korporácie Nidec. Divízia Nidec Global Appliance, pod ktorú teraz spoločnosť patrí, v súčasnosti zahŕňa 11 výrobných závodov, šesť výskumno-vývojových centier, pričom jedno z nich je tiež v Spišskej Novej Vsi, tri predajné jednotky a jedno globálne podporné centrum v Košiciach.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava