Žilina upraví križovatky troch ulíc
Dlhodobo mesto plánuje rekonštrukciu križovatky Pod Hájom

22.03.2018 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Mesto Žilina pripravuje úpravu križovatky ulíc Alexandra Rudnaya, Centrálna a Borová na sídlisku Solinky, ktorá má zlepšiť a zrýchliť dopravu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Podľa primátora Žiliny Igora Chomu sa vybuduje nový odbočovací pruh pre odbočenie vpravo z Borovej ulice, v smere na Centrálnu ulicu. "Ďalším opatrením je osadenie dopravnej značky so zákazom odbočenia vpravo do areálu súkromnej základnej školy," vysvetlil pripravované zmeny Choma s tým, že v súčasnom období je vypracovaná projektová dokumentácia a vybavujú sa jednotlivé povolenia a vyjadrenia príslušných inštitúcií.

Z dlhodobého hľadiska plánuje mesto podľa Zigovej rekonštrukciu križovatky Pod Hájom. "Vodičov tu trápi sťažené odbočovanie smerom zo sídliska Vlčince na Solinky. Problém s odbočením spôsobuje najmä množstvo áut jazdiacich nielen po hlavnej ceste, ale i vozidlá prichádzajúce z vedľajšej komunikácie. Riešením je prestavba križovatky Pod Hájom na kruhový objazd," uviedla hovorkyňa mesta Žilina.

"Tento projekt je však investične i časovo veľmi náročný. Jeho realizácia je v dlhodobom časovom horizonte, preto sme sa rozhodli pristúpiť aspoň k úprave problematickej križovatky ulíc Alexandra Rudnaya, Centrálna a Borová. Verím, že po zrealizovaní navrhnutých opatrení sa čiastočne zlepší dopravná situácia na Solinkách," uzavrel Choma.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava