Považská Bystrica má novú vianočnú výzdobu
Tešiť sa môžu najmä mestské časti.

27.11.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Po minuloročnej investícii považskobystrickej radnice do vianočnej výzdoby v centrálnej časti mesta investuje tento rok najmä do výzdoby v mestských častiach a lokalitách mimo centra. Informovala o tom vedúca odboru správy, údržby a služieb mesta Jana Mičková.

„Za predchádzajúce obdobie boli výborné ohlasy na novú vianočnú výzdobu v centrálnej mestskej zóne a pred mestským úradom. Minulý rok sa nám podarilo kompletne vymeniť aj osvetlenie pred Kostolom Návštevy Panny Márie v Považskej Bystrici. V tomto roku sme sa viac sústredili na veci, ktoré sme potrebovali zrepasovať. Niektoré vianočné prvky sú už viac ako 20-ročné. Venovali sme sa teda ich výmene a obnove. Asi 60 existujúcich prvkov sme vymieňali za LED osvetlenie. Takto sme si aj vytypovali miesta, kde už nebolo vhodné výzdobu opravovať a musela byť vymenená. Bolo to najmä v prímestských častiach,“ informovala Mičková.

Mesto podľa nej tento rok kúpilo 74 prvkov novej vianočnej výzdoby, ktorá bude rozmiestnená na viacerých miestach, nielen v centre mesta. Zakúpenie nových prvkov si vyžiadalo investíciu 13.400 eur a repasovanie pôvodných prvkov ďalších 5000 eur.

Sústredili sme sa na prímestské časti, ktoré si žiadali túto pozornosť už dlhodobejšie. Nová vianočná výzdoba pribudne v Podvaží, Podmaníne, Praznove, Považskej Teplej, Hornom Moštenci a Hornom Milochove. V rámci mesta budú doplnené alebo vymenené prvky pred železničnou stanicou, zrekonštruovaným autobusovým nástupišťom, na Žilinskej ulici a na sídlisku Rozkvet v rámci detského ihriska pod Kaplnkou sv. Heleny,“ doplnila Mičková.

Ako dodala, mesto každoročne počas sviatkov bojuje s vandalizmom. „Máme krásnu výzdobu a je na škodu vecí, že ľudia ju svojimi zásahmi ničia. Centrálnu mestskú zónu máme aj pod kamerovým systémom. Niektorých hriešnikov sa nám podarilo aj prichytiť. Z výzdoby by sme sa mali všetci tešiť, spríjemňuje nám atmosféru a je škoda, že sa nájdu jednotlivci, ktorí ju devastujú,“ dodala šéfka odboru.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

22. marca - Jarné gaštanové piatky

Modrý Kameň, SNM - Múzeum bábkarskych kultúr a hračiek

23. marca - Zelený marec v Pezinku

Odstraňovanie čiernej skládky v meste Pezinok

23. marca - Vajnorská vínna muška

Ochutnávka vín od drobných vajnorských vinárov kaviareň Dobrá lipa