Folklórny festival Východná získal ocenenie CIOFF International Festival
Cenu mu udelili na kongrese v Santiagu.

18.11.2019 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Folklórny festival Východná sa bude v roku 2020 niesť v duchu prestížneho medzinárodného ocenenia CIOFF International Festival. Získal ho na 49. svetovom kongrese Medzinárodnej rady organizátorov folklórnych festivalov a ľudového umenia (CIOFF), ktorý sa uskutočnil na prelome októbra a novembra v čilskom Santiagu. TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a edičnej činnosti Národného osvetového centra (NOC) v Bratislave Alexandra Žilav

Doplnila, že Slovensko na kongrese zastupovali prezidentka Slovenskej národnej sekcie CIOFF Katarína Babčáková a členka výboru Agáta Krausová. "Slovenská národná sekcia na kongrese Medzinárodnej rady organizátorov folklórnych festivalov a ľudového umenia UNESCO predstavila výsledky práce počas svojej len niečo vyše ročnej existencie v oblasti sprostredkúvania výmen folklórnych kolektívov v medzinárodnom kontexte. A ďalšie zámery rozšírenia svojho pôsobenia i v oblasti vzdelávacej a publikačnej činnosti v prostredí folklórneho hnutia," uviedla Žilavá.

„Prezidentka Severoeurópskeho a stredoeurópskeho sektora Suzanne Kramer z Luxemburska označila tieto systematické aktivity za príkladný spôsob napĺňania cieľov prestížnej mimovládnej organizácie, ktorá združuje 103 krajín celého sveta," dodala vedúca oddelenia komunikácie a edičnej činnosti NOC.

Folklórny festival Východná organizuje NOC, štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR, ktorá podporuje rozvoj kultúrnych, osvetových a umeleckých aktivít v miestnych a regionálnych podmienkach.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol