Prievidzu a Bojnice spojí cyklotrasa
Investícia bude stáť viac ako 1,5 milióna eur

15.11.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Prievidzu a Bojnice spojí cyklotrasa. Súčasťou chodníkov pre cyklistov a peších s dĺžkou viac ako 3,6 kilometra budú i ďalšie prvky cyklistickej infraštruktúry. Na výstavbu cyklochodníka získala prievidzská radnica financie z fondov Európskej únie, v týchto dňoch uzatvorila zmluvu s dodávateľom prác. Informoval o tom v piatok hovorca mesta Michal Ďureje.

"Nová cyklotrasa prepojí Zapotôčky a mestský park. Celkovo bude vybudovaných 3666,44 metra cyklistických chodníkov a spoločných chodníkov pre cyklistov a peších. Súčasťou projektu je aj vybudovanie štyroch prvkov doplnkovej cyklistickej infraštruktúry, ako sú odpočívadlá, cyklostojany na odloženie bicyklov a oddychové priestory," konkretizoval Ďureje.

Výstavbu prvej cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami zabezpečí akciová spoločnosť Cesty Nitra. Celková cena diela predstavuje sumu 1.559.821,12 eura. Na výstavbu cyklotrasy mesto získa nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu.

„Máme za sebou ďalší úspešný krok, a tým je pomerne náročné a zdĺhavé verejné obstarávanie. Cyklotrasa predstavuje ďalšiu veľkú investíciu, ktorá sa stavebnou časťou dotkne značnej časti mesta. So stavebnými prácami sa začne na jar roka 2020," priblížila primátorka Prievidze Katarína Macháčková.

Cyklotrasa bude vychádzať z priestoru železničnej a autobusovej stanice smerom na sídlisko Zapotôčky až k ulici M. Rázusa, následne pôjde cez súčasné poľnohospodárske pole smerom k rieke Nitra a pozdĺž nej smerom k lávke za obchodným centrom, kde bude premostená na druhú stranu rieky, do katastra Bojníc. V ďalšej fáze bude trasa kopírovať koryto rieky smerom popod most na Bojnickej ceste až do mestského parku. V lokalite parku bude cyklotrasa nasmerovaná pozdĺž existujúceho cyklochodníka k mestskej plavárni. Vyústenie cyklotrasy bude na ulici S. Chalupku.

"Vybudovaním siete cyklistickej infraštruktúry sa zároveň položí základný priestor na nadväzujúce investičné projekty, prostredníctvom ktorých bude mesto Prievidza aj v budúcnosti rozvíjať možnosti cyklistickej prepravy v mestách a blízkom regióne," dodal Ďureje.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol