Technické služby mesta Humenné sú na zimu pripravené
Celkove majú na údržbu vyčlenených 20.000 eur.

12.11.2019 | Prešovský kraj | Autor: J.Ďurašková

Technické služby mesta Humenné (TS) sú pripravené na zimnú údržbu ciest. Okrem vozového parku a posypového materiálu bude až do konca marca v pohotovosti aj 25 zamestnancov. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu humenského mestského úradu.

"V tomto roku majú TS k dispozícii 200 ton posypovej soli a 150 ton kamenistej drviny. Celkovo majú na zimnú údržbu vyčlenených 20.000 eur, ako každý rok," uviedla Dochánová s tým, že spotreba finančných prostriedkov závisí od aktuálneho počasia. V minulom roku, pre miernu zimu, použili TS na zimnú údržbu mestských komunikácií 18.500 eur.

Okrem 25 zamestnancov TS zabezpečujú podľa jej ďalších slov, v prípade kalamitnej situácie, zimnú pohotovosť aj tri externé spoločnosti. Čo sa techniky týka, TS majú na zimnú údržbu ciest štyri traktory s radlicou, tri veľkoobjemové sypače, jeden univerzálny stroj s nadstavbou na posyp chodníkov a zametacie stroje. Ako Dochánová dodala, vozový park TS je v poriadku, bez nutnosti investovať do jeho opravy.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice