:Témou konferencie rozvoja vidieka v Osrblí bol cestovný ruch
Účastníci sa venovali aj príprave projektov.

11.11.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Spolupráca v oblasti cestovného ruchu, podpora rozvoja vidieka a regionálneho značenia produktov, problémy s implementáciou programu Leader či príprava projektov spolupráce a príprava nového programového obdobia, to boli hlavné témy konferencie rozvoja vidieka, ktorá konala v Osrblí v okrese Brezno.

„Účastníci konferencie uvítali hlavne pripravovaný zámer realizovať v novom programovom období cez prístup Leader aj podporu obcí a aj diverzifikáciu poľnohospodárskych činností. Upozorňujú však na nevyhnutnosť zvýšenia financií na takto novokoncipované opatrenie,“ informoval o tom Peter Rusnák, predseda Vidieckeho partnerstva Banskobystrického kraja (BBSK), ktoré bolo organizátorom podujatia.

Dodal, že zástupcovia miestnych akčných skupín (MAS) z BBSK ocenili úspechy kraja v oblasti rozvoja cestovného ruchu i zlepšujúcu sa spoluprácu medzi MAS a oblastnými organizáciami cestovného ruchu.

„Stále sa však nenapĺňajú ich očakávania a potreby podpory integrovaného rozvoja vidieka zo strany samosprávneho kraja prostredníctvom verejno-súkromných partnerstiev. Žiadajú BBSK, aby využil kapacity a odborný potenciál týchto partnerstiev i ostatných aktérov v regionálnom rozvoji pri tvorbe strategických rozvojových dokumentov kraja,“ podotkol Rusnák.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol