V Liptovskom Hrádku sprístupnili verejné toalety
Zatiaľ fungujú v skúšobnom režime

06.11.2019 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto.
 

Na prízemí mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Hrádku zriadila radnica verejné toalety. Do konca toho roka budú v skúšobnom prevádzkovom režime v čase od 6.00 h do 22.00 h.

"Problematiku prevádzkovania verejných toaliet sme riešili už dlhodobejšie. Registrovali sme oprávnené požiadavky od spoluobčanov i od poslancov mestského zastupiteľstva na ich zriadenie. Mali sme vytypované dva priestory. Nakoniec sme sa rozhodli revitalizovať celú spodnú časť MsÚ, kde pribudli verejné toalety pre dámy, pánov a pre imobilných spoluobčanov," informoval primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Stavebné práce spustili začiatkom augusta. Celkové náklady, ktoré mesto zaplatilo z rozpočtu, sa vyšplhali na 36.000 eur. "Práce okrem samotných priestorov toaliet zahŕňali komplexnú rekonštrukciu vstupu, chodby, výmenu podlahy v matrike, nové vyhovujúce vnútorné elektrické rozvody, nevyhnutnú výmenu ventilov na rozvodoch kúrenia, teplej vody a inštaláciu úsporných LED svietidiel. V neposlednom rade došlo ku skultúrneniu hlavného vstupného priestoru. Doplnili sme kreslá, stolík či osvetlený pult slúžiaci na pohodlné vypísanie tlačív či žiadostí," doplnila Zuzana Strapoňová z MsÚ.

Verejné toalety sú počas úradných hodín MsÚ dostupné z hlavného vchodu úradu od Námestia Františka Wisnera. Mimo úradných hodín je k dispozícii vchod od parkoviska zo zadnej strany budovy. Toaleta pre imobilných je bez poplatku a kľúčik od nej je možné si vyžiadať na matrike alebo na mestskej polícii, ktoré sa nachádzajú v bezprostrednej blízkosti toaliet.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice