V nedeľu sprístupnia hrobku Andrássyovcov na hrade Krásna Hôrka
Hrobka je miestom posledného odpočinku pre 17 členov rodu.

31.10.2019 | Košický kraj | Autor: B.Caban

Rodová hrobka Andrássyovcov na hrade Krásna Hôrka pri Krásnohorskom Podhradí v okrese Rožňava bude v nedeľu 3. novembra sprístupnená verejnosti. Navštíviť ju bude možné v čase od 13.00 h do 15.00 h.

„V čase svätodušných sviatkov pozývame návštevníkov do rodovej hrobky Andrássyovcov, kde si bude možné zapálením sviečky alebo položením vencov uctiť ich pamiatku,“ uviedla Veronika Straková zo Slovenského národného múzea – Múzea Betliar.

Rodová hrobka, s ktorej stavbou sa začalo v roku 1889, je miestom posledného odpočinku pre 17 členov rodu. Ako posledné do nej boli v roku 2017 uložené telesné pozostatky grófky Elizabeth Olgyay Andrássy, ktorá vo veku 92 rokov zomrela v Spojených štátoch amerických.

Hrad Krásna Hôrka je verejnosti neprístupný od veľkého požiaru v roku 2012, ktorý kompletne zničil jeho šindľovú strechu. Podľa naposledy avizovaných plánov ministerstva kultúry by po rekonštrukcii mala byť prvá časť hradu sprístupnená v roku 2021, kompletne obnovený by mohol byť o dva roky neskôr.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava