Prievidzská Kalina si pripomína okrúhle jubileum
Školu obchodu a služieb založili ju pred 100 rokmi.

30.10.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOaS) na Nábreží J. Kalinčiaka v Prievidzi si v tomto roku pripomína 100. výročie svojho založenia. Kalina, ako ju skrátene všetci volajú, patrí k najväčším školám nielen v rámci Trenčianskeho kraja, ale i Slovenska.

SOŠOaS vznikla v roku 1919 a počas svojej 100-ročnej histórie zažila viaceré zmeny názvu i štruktúry. Jej absolventi sú odborníci v oblastiach cestovného ruchu, gastronómie, hotelierstva a služieb, informoval ďalej Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorý je zriaďovateľom tejto vzdelávacej inštitúcie.

"Škola si za 100 rokov svojej doterajšej existencie vybudovala dobré meno a nezastupiteľné miesto na úseku odborného vzdelávania," skonštatovala riaditeľka školy Darina Krčíková.

Svoju storočnicu si Kalina pripomenula i na slávnostnej akadémii koncom októbra. Tá vyvrcholila prehliadkou učebných a študijných odborov, ktorých bolo počas samotnej existencie školy 97. V aktuálnom školskom roku navštevuje Kalinu takmer 650 žiakov.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol