Turistické vlaky v Košickom kraji odviezli viac ako 5000 ľudí
V tomto roku vypravili 28 obojsmerných vlakov.

28.10.2019 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Viac ako 5000 ľudí odviezli mimoriadne turistické vlaky, ktoré v Košickom kraji premávali počas hlavnej sezóny. Tokajský cykloexpres, Ľadový, Gemerský aj Maratónsky expres sa podľa krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT) osvedčili. Ako o tom TASR informovala, projekt bude pokračovať aj na budúci rok.

V tomto roku vypravili 28 obojsmerných vlakov na Gemer, na juh Slovenského raja a na Tokaj. „Veľkou výzvou do najbližších rokov je dosahovať vyššiu kvalitu cestovania a, samozrejme, aj hodnotnejší zážitok pre turistu. Aj preto pri skladaní týchto produktov intenzívne komunikujeme s turistickými aktérmi v jednotlivých lokalitách,“ uviedla výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková s tým, že tohtoročnú prevádzku mimoriadnych turistických vlakov v réžii krajskej organizácie cestovného ruchu ukončili 12. októbra.

 Ako pripomenula, v každom z uvedených spojení pripravili pre turistov nadväzujúcu ponuku a tipy na zaujímavé miesta alebo výlety v danej lokalite. Napríklad k Tokajskému cykloexpresu nachystali aj cyklovýlety na Tokaji s výkladmi sprievodcov. „Uvedomujeme si, že jednodňová návštevnosť je v našej destinácii skutočne silná, preto ju berieme s najvyššou vážnosťou,“ dodala.

Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka označil model mimoriadnych turistických vlakov za významný prvok v podpore domáceho cestovného ruchu. „Pomáha nám rozhýbavať turizmus aj v oblastiach s náročnejšou dopravnou dostupnosťou, a to je vynikajúci impulz aj pre podnikateľské prostredie,“ povedal s tým, že projektom inšpirovali aj iné kraje.

„Som skutočne veľmi rád, že partnerstvo medzi Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) a KRT prinieslo svoje ovocie a turisti tieto ekologické expresy využívajú,“ uzavrel Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol