Dobrovoľníci budú päť dní upratovať Trenčín
Pripravia aj program pre deti a seniorov.

09.10.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Upratovanie stojísk v okolí odpadových nádob, návštevy bezdomovcov a domovov dôchodcov a kultúrne podujatia pre seniorov a deti budú v Trenčíne hlavným cieľom 150 dobrovoľníkov počas päťdňového (9. – 13. 10.) podujatia Žatva - laické ľudové misie.

Ako informoval koordinátor projektu a poslanec trenčianskeho mestského zastupiteľstva Dominik Gabriel, podujatie organizujú mládežnícke organizácie z Považia. Iniciatíva nadväzuje na dlhoročnú činnosť organizácií v oblasti výchovy detí a mládeže, podpory rodín a rozvoja kultúrnych hodnôt v regióne.

„V súčasnosti ľudí trápi neporiadok v okolí odpadových nádob a stojísk polopodzemných kontajnerov. Tento stav spôsobuje najmä nedôslednosť občanov pri separovaní odpadu. V mnohých prípadoch by však stačilo plastové fľaše stláčať a papierové škatule trhať a rozumne ukladať. Som nadšený z iniciatívy mladých dobrovoľníkov. Ich ochota a nasadenie môžu byť pre Trenčanov príkladom a inšpiráciou,” uviedol Gabriel.

Okrem praktickej pomoci pre mesto a jeho obyvateľov navštívia všetky domovy dôchodcov v Trenčíne, detský domov a nezabudnú ani na tých, ktorí domov nemajú. Pre základné a stredné školy pripravili organizátori výchovné koncerty, umelecké vernisáže a výstavy v obchodných centrách. Vyvrcholením päťdňového programu bude koncert pre mladých v mestskej športovej hale.

Podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Trenčín Richarda Rybníčka a s podporou mesta Trenčín a Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol