Dobrovoľní hasiči v Nitrianskom kraji dostanú novú techniku
Nákup je hradený z európskych fondov.

06.10.2019 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Dobrovoľní hasiči v Levickom, Zlatomoravskom a Nitrianskom okrese v piatok dostanú od štátu nové zásahové vozidlá Iveco Daily. Ministerka vnútra Denisa Saková ich odovzdá dobrovoľným zborom v Santovke, Mýtnych Ludaniciach, Tehle, Bohuniciach, Tekovských Lužanoch, v Leviciach, Jedľových Kostoľanoch, Nevericiach, Jarku, Rišňovciach a v Nitre v časti Pribina.

Cena jedného vozidla je približne 100.000 eur. Ich nákup je hradený z európskych fondov z Operačného programu Kvalita životného prostredia. „Malo by ísť o 20 kusov zásahových vozidiel. Sme veľmi radi, že takouto formou môžeme podporiť všetky dobrovoľné hasičské zbory na Slovensku a dnes v Nitrianskom kraji. Dobrovoľní hasiči sú tí, ktorí v druhej línii našim profesionálnym hasičom vždy držia chrbát a často sa stáva, že sú pri svojich spoluobčanoch rýchlejšie ako naši profesionálni hasiči. Túto činnosť robia na úkor svojho voľného času, ktorý by mohli venovať svojim rodinám a svojim blízkym, a za to im patrí veľké ďakujem,“ povedala Saková.

 Odovzdávanie hasičskej techniky dobrovoľným hasičom bude podľa ministerky ešte pokračovať. „Momentálne sme v tretej várke rozdávania prvozásahových hasičských vozidiel. Od roku 2013 sme rozdali vyše 1000 akýchto vozidiel a máme pripravených ešte ďalších asi 700 až 750 vozidiel, aby sme podporili všetky dobrovoľné hasičské zbory na Slovensku,“ dodala Saková.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava