Trenčín už pripravuje vianočné trhy.
Remeselníci sa na vianočné trhy môžu prihlásiť do 15. októbra.

04.10.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Vianočné remeselné trhy v Trenčíne, ktoré budú súčasťou podujatia Čaro Vianoc pod hradom, sa začnú 5. decembra, potrvajú do 22. decembra. Remeselníci sa môžu prihlásiť prostredníctvom webovej stránky mesta do 15. októbra.

Ako o tom informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, z 56 drevených domčekov na Mierovom námestí bude 44 pre remeselníkov. V ponuke by mali byť nielen ľudové, ale i moderné remeselnícke výrobky či tradičné potravinárske výrobky, ako medovníky, trvanlivé pečivo, mäsové a syrárske výrobky.

 Ako dodala, súčasťou vianočných trhov v Trenčíne budú aj stánky s občerstvením. Ich nájomcovia vzídu z elektronickej aukcie. Občerstvenie s nápojmi by sa malo predávať v šiestich stánkoch, čisto nápoje v štyroch stánkoch, na predaj čapovanej medoviny, včelích produktov a výrobkov je určený jeden stánok.

„Novinkou, ktorú chce mesto tento rok zaviesť, je jeden stánok s horúcimi nealkoholickými nápojmi zo sirupov domácej výroby. Po prvý raz sú určené aj dve miesta na pojazdné predajne - food trucky. Jeden by mal ponúkať teplé jedlá v žemli alebo placke, druhý teplé gastronomické lahôdky. Na prenájom týchto dvoch miest a stánku s nápojmi a domácimi ovocnými produktmi mesto vyhlásilo výberové konania,“ uviedla Ságová.

 Ako dodala, na Hviezdoslavovej a Jaselskej ulici pred Posádkovým klubom v Trenčíne budú od 9. do 22. decembra vianočné trhy spotrebného tovaru a textilu. Záujemcovia o predaj sa môžu prihlásiť do 15. novembra.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol