Levice sa chcú zaradiť medzi samosprávy s konceptom Smart cities
Výhodou členstva bude zdieľanie príkladov dobrej praxe

26.09.2019 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Mesto Levice plánuje vstúpiť do občianskeho združenia Smart Cities klub. Motiváciou je zvýšenie kvality života obyvateľov mesta vďaka konceptu Smart cities, ktorý využíva digitálne a komunikačné technológie na zvýšenie kvality života v mestách.

Vláda SR schválila v júli tohto roku finančný mechanizmus, ktorý predstavuje významný krok vedúci k takejto zmene. "V rámci Smart Cities budú podporované oblasti energetiky, odpadového hospodárstva, dopravy, životného prostredia či automatizácie. Príkladmi môžu byť témy, ktoré už riešia viaceré samosprávy na Slovensku, ako sú ekologické a energeticky úsporné osvetlenie, vodozádržné opatrenia, tepelný a energetický manažment budov, bývanie, bezpečnosť, smart aplikácie,“ uviedol primátor Levíc Ján Krtík. O vstupe mesta do občianskeho združenia budú rozhodovať mestskí poslanci na  septembrovom rokovaní zastupiteľstva.

Výhodou členstva pre mesto Levice bude zdieľanie príkladov dobrej praxe z domova i zo zahraničia, príprava projektov za účasti a v spolupráci so združením. Základné oblasti a zároveň príležitosti pre stanovenie stratégie Smart City v Leviciach sú život v meste, verejná správa, podnikateľské prostredie, životné prostredie, ľudské zdroje a doprava.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol