Smoleniciach si pripomenú 90. výročie objavenia jaskyne Driny
Účastníci exkurzie sa môžu tešiť  na ukážky jaskyniarskych techník.

24.09.2019 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

V Smoleniciach si v sobotu (28. 9.) pripomenú 90. výročie objavenia jaskyne Driny. Pri tejto príležitosti bude v jaskyni, ale aj v obci Smolenice rozšírený program.

"V rámci exkurzie sa návštevníci dostanú aj do neprístupnej jaskyne. Odporúčame mať oblečené skôr staršie veci, ktoré sa môžu zašpiniť, ďalej čelovku a určite pevnú obuv. Nielen účastníci exkurzie sa môžu tešiť aj na ukážky jaskyniarskych techník," uviedol k podujatiu starosta obce Smolenice Anton Chrvala.

Samotné prehliadky jaskyne sú nenáročné, zvládnu ich aj rodiny s deťmi či dôchodcovia. V rámci zvýhodneného vstupu sa bude možné vydať náučným chodníkom Smolenického krasu alebo po stopách objaviteľov. "Pre záujemcov  pripravilo Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva prednášku o histórii jaskyniarstva," doplnil starosta.

V rámci podujatia bude možné navštíviť aj múzeum Molpír, ktoré je umiestnené v budove starej fary. Časť expozície tvoria exponáty z halštattského hradiska Molpír. V múzeu má svoj kútik regionálny historik a učiteľ Štefan Jastrabík. Jedna miestnosť patrí vynálezcovi padáka Štefanovi Baničovi.


 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

25. októbra - Otvorenie športového areálu Sokolské ihrisko

Kremnica

25. októbra - Tekvicový festival

Bratislava, Ružinov

26. – 27. októbra - Strašidlá na Smolenickom zámku

Smolenice, zámok