V Zázrivej sa predstavia interpreti ľudovej piesne zo severného Slovenska
Súťažiť sa bude  o postup do celoštátneho kola.

20.09.2019 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Interpreti ľudovej piesne z regiónov severného Slovenska – Kysúc, horného Považia, Liptova či Oravy - sa koncom septembra predstavia v Kultúrnom dome v Zázrivej na krajskej postupovej súťaži Stretnutie s piesňou. Súťažiacich bude hodnotiť odborná porota v zložení Tatiana Salajová, Samuel Smetana a Igor Danihel. TASR o tom informovala manažérka pre folklorizmus z Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne Alexandra Mikulášová.

Postupová súťaž je vrcholným podujatím v rámci interpretácie hudobného folklóru v Žilinskom samosprávnom kraji. „Interpreti ľudových piesní budú súťažiť o postup do celoštátneho kola hudobného folklóru dospelých, ktoré sa uskutoční 16. a 17. novembra v priestoroch kultúrneho domu v Habovke. Súťažiť sa bude v štyroch kategóriách - ľudové hudby, spevácke skupiny, sólisti speváci a sólisti inštrumentalisti,“ načrtla Mikulášová s tým, že program je určený pre širokú verejnosť.

Hlavným cieľom súťaže je podporiť poznanie hudobného folklóru, rozvíjať pozitívny vzťah k tradičnej ľudovej kultúre a podnecovať ľudí k aktívnej činnosti v tejto oblasti. Vyhlasovateľom je Žilinský samosprávny kraj, hlavým organizátorom Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou Zázrivá. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

22. marca - Jarné gaštanové piatky

Modrý Kameň, SNM - Múzeum bábkarskych kultúr a hračiek

23. marca - Zelený marec v Pezinku

Odstraňovanie čiernej skládky v meste Pezinok

23. marca - Vajnorská vínna muška

Ochutnávka vín od drobných vajnorských vinárov kaviareň Dobrá lipa