Sedem pahorkov Nitry bude témou osláv Svetového dňa cestovného ruchu
Podujatie sa začne v piatok 27. septembra.

17.09.2019 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Mesto Nitra v spolupráci s Katedrou manažmentu kultúry a turizmu Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre a Nitrianskou organizáciou cestovného ruchu oslávia Svetový deň cestovného ruchu.

Témou tohtoročných osláv je „Nitra na siedmich pahorkoch“. Tie tvoria panorámu Nitry, kde sa týčia vrch Zobor, Nitriansky hrad, Vŕšok, Kalvária, Borina, dražovský kopec spolu s Martinským vrchom. Oslavy sa uskutočnia 27. až 30. septembra a vzájomne sa prepájajú s Dňami európskeho kultúrneho dedičstva a festivalom Divadelná Nitra, informoval hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Podujatie sa začne v piatok 27. septembra na Svätoplukovom námestí a pešej zóne tvorivými dielničkami pre deti. V rámci otváracieho koncertu sprievodného programu Divadelnej Nitry bude predstavená výstava aj mobilná aplikácia Nitra na siedmich pahorkoch.

V sobotu 28. septembra je pripravená cykloprehliadka, počas ktorej sa záujemcovia spoločne so sprievodcom prevezú na bicykloch po niektorých zo siedmich pahorkov. Súčasťou osláv je aj sprevádzanie po Zoborskom kláštore, novinkou tejto sezóny je virtuálna prehliadka, ktorá prostredníctvom aplikácie priblíži príbytok mnícha. Pondelok 30. septembra bude patriť cestovateľským a odborným prednáškam v študentskom domove UKF v Nitre.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol