Vo Vysokých Tatrách štartujú dni mesta
Obyvatelia si pripomínajú zlúčenie tatranských osád do jednotného samosprávneho celku.

13.03.2018 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

 „Jednotlivé akcie sú určené pre všetky generácie Tatrancov. Deti z materských škôl v utorok kreslia s úžasným človekom a skvelým ilustrátorom Miroslavom Regitkom. Žiaci základných škôl si v stredu 14. marca zalyžujú a zasúťažia v obrovskom slalome na svahu Interski a dospelí budú mať možnosť sa v ďalších dňoch kultúrne vyžiť,“ priblížil vedúci oddelenia kultúry a športu na Mestskom úrade vo Vysokých Tatrách Ján Bedník. 

Zámerom radnice je, aby si dni mesta pripomenula čo najširšia tatranská verejnosť, keďže dátum 15. marec 1947 , t. j. zlúčenie tatranských osád do jednotného samosprávneho celku, je veľmi významný a dôležitý. Seriál podujatí začal písať svoju prvú kapitolu v roku 2007, keď si mesto pripomínalo 60. výročie svojho vzniku, tento rok tak pôjde už o 12. ročník.

„Súčasťou bohatého programu bude vo štvrtok 15. marca Tatranský galavečer v Kúpeľoch Nový Smokovec, kde si opäť pripomenieme veľké osobnosti Tatier. Do Tatranskej športovej siene slávy uvedieme Jindřicha Reitmayera in memoriam. Široká verejnosť ho vníma nielen ako tatranskú hokejovú legendu, ale aj ako lekára, ktorý zdravotne zabezpečoval množstvo významných športových podujatí vo Vysokých Tatrách,“ upozornil Bedník.

Cenu primátora za Čin roka 2017 získal známy slovenský filmár Pavol Barabáš. S filmom Sloboda pod nákladom s jedinečným námetom tatranského vysokohorského nosičstva získal 13 ocenení na najvýznamnejších svetových festivaloch horských filmov. Cena mesta za celoživotné dielo poputuje do rúk učiteľky Marty Šimovej, ktorá bola zároveň jednou zo spoluzakladateliek profesionálnej Tatranskej horskej služby a vôbec prvá žena vysokohorská záchranárka na území vtedajšieho Československa.

V piatok vyvrcholia Dni mesta Vysoké Tatry vernisážou výstavy fínskeho architekta a dizajnéra Alvara Aalta pod názvom Aaltova príroda vo Vile Flóra v Starom Smokovci.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava