V levickom mestskom parku opäť funguje mobilná knižnica
TASR ponúka text správy aj v maďarskom jazyku.

02.07.2019 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

V parku M. R. Štefánika v Leviciach začala opäť fungovať mobilná knižnica. Malú drevenú knižnicu pri Štefánikovej soche osadili už pred piatimi rokmi. Odvtedy slúži čitateľom pravidelne každé letné prázdniny.

Knižnica je otvorená od 10.00 do 20.00 h. Funguje podľa pravidla požičaj, prečítaj a vráť. „Každý si môže vybrať knižku a prečítať si ju buď na čerstvom vzduchu na lavičke v parku, alebo si ju požičať domov,“ uvádza sa v prevádzkových pravidlách.

Do mobilnej knižnice môže verejnosť prispieť aj vlastnými knižkami, ktoré už ľudia prečítali a nepotrebujú ich. „Stačí ich jednoducho priniesť a položiť na poličky knižnice. Veríme, že si počas pekných letných dní návštevníci parku nájdu chvíľku pre seba a v príjemnom prostredí mestského parku si oddýchnu pri dobrej knižke,“ informoval magistrát.

Text správy v maďarskom jazyku.

A lévai (Levice) M. R. Štefánik parkban idén ötödik alkalommal várja az olvasókat a fából készült kis mobil könyvtár, melyet a Štefánik-szobor mellé helyeztek ki.

A könyvtár, melynek alapelve a „kölcsönözd ki, olvasd el és hozd vissza”, a nyári szünidő alatt 10 és 20 óra között tart nyitva. „Bárki választhat egy könyvet, és elolvashatja akár a friss levegőn, egy padon ülve a parkban, vagy kikölcsönözheti, és hazaviheti” – olvasható a könyvtár szabályzatában.

A mobil könyvtár könyvadományokat is fogad. Ezeket egyszerűen a könyvtár polcaira kell pakolni. „Bízunk benne, hogy a szép nyári napokon a park látogatói szánnak majd egy kis időt magukra, és a városi park kellemes környezetében pihennek majd egy kicsit egy jó könyv mellett” – tájékoztatott a városháza.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava