Rozprávkový festival Za 7 horami sa začne na budúci týždeň 
Vystúpia Sranda Banda, Robo Papp a bubnová šou Tambores.

29.06.2019 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Turisticky vyhľadávaná obec Liptovský Ján a Jánska dolina sa budúci týždeň premenia na krajinu rozprávok v rámci podujatia Za 7 horami. Druhý ročník rodinného festivalu plného zábavy, športu a aktivít pre rodiny s deťmi sa začne vo štvrtok 4. júla a potrvá tri dni. TASR o tom informovala projektová manažérka festivalu Katarína Šarafínová.

Program festivalu sa každý deň začne v amfiteátri kultúrno-informačného centra. Postupne sa bude niesť celou dolinou. Návštevníkov čaká päť rozprávkových kráľovstiev v prírode. „Prestavia sa bábkové divadlo Lienka, Žihadlo, Portál, Divadlo z domčeka aj divadelná formácia Už. Zahrajú známe aj menej známe divadelné predstavenia,“ priblížila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Darina Bartková. Päť divadiel odohrá počas trvania festivalu 30 predstavení.

Počas troch dní návštevníkov poteší aj Teáter Komika - klauni Adyno a Lupy a rozprávkový deduško Miro. Chýbať nebudú folklórne vystúpenia ani liptovskí pandúri, plieskanie bičom, škola malého záchranára či škola electric boogie s Petrom Batthyanym.

Hlavný pódiový program bude v sobotu 6. júla v areáli jedného z hotelov v Liptovskom Jáne. „Vystúpia Sranda Banda, spevák Robo Papp zanôti pre dospelých aj pre deti, krv v žilách rozpumpuje bubnová šou Tambores. Na všetky deti sa teší Sníček Hugo, ktorý si so sebou zoberie aj posilu - snového vila Maxa,“ priblížila Šarafínová.

Festival je určený najmä pre rodiny s deťmi od troch do 12 rokov. Vstup je bezplatný. „Boli by sme radi, keby návštevníci náš festival využili na prázdninové prechádzky či pikniky v tráve s atraktívnym programom. Je v poriadku, keď si na predstavenia rodiny zoberú podsedáky, prípadne deky, a navodia si pohodu. Odporúčame nezabúdať na pravidelné dopĺňanie tekutín, pokrývku hlavy a opaľovací krém. Mamičky s najmenšími deťmi majú v kultúrnom dome pripravenú oddychovú zónu, kde si môžu svoje ratolesti v súkromí a tichu nadojčiť,“ doplnila Šarafínová.

Dovolenkárom ubytovaným v obci starosta Juraj Filo odporúča, aby autá nechali zaparkované pred ubytovacími zariadeniami. „Ako novinku zavádzame bezplatnú kyvadlovú dopravu, ktorá bude jazdiť od záchytného parkoviska oproti kúpalisku cez jednotlivé rozprávkové miesta a späť približne v polhodinových intervaloch,“ povedal.

Podujatie spolu s obcou Liptovský Ján, agentúrou Go4Promo a partnermi organizuje OOCR Región Liptov a použije naň aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 22.000 eur.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol