Múry hradu Ľupča ožijú filmovou hudbou
Predstaví ju A. Baran a jeho hostia .

29.06.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

 Hrad Ľupča v Slovenskej Ľupči už piaty rok po sebe ožije v sobotu (29. 6.) o 21.00 h špeciálnym večerným koncertom Andreja Barana a jeho hostí. Podujatie Spievajúce múry, na ktorom sa návštevníci dozvedia viac o filmovej hudbe, bude spojené s nočnou prehliadkou hradu.

Ako pre TASR uviedol hudobný umelec Baran, tentoraz na koncerte zaznejú filmové melódie. Spolu s Romanom Rusňákom, Viliamom Trgom a Jánom Vajčovcom dlhé roky nahrávajú filmovú hudbu nielen v Bratislave, ale aj v štúdiách v Prahe či vo Viedni. Nahrali ju k mnohým svetovým počítačovým hrám, seriálom a filmom. Z najznámejších možno spomenúť Assassin, Mission: Impossible, Van Helsing alebo seriál Hercule Poirot.

"Je to projekt, ktorý chce oživiť múry hradov a zámkov, čo utíchli. V súčasnosti sa veľmi málo na takých miestach hrajú koncerty. Na Hrade Ľupča znie každý rok iná hudba. Teraz zahráme filmovú, ktorú my aj reálne nahrávame. Ľuďom povieme, ako vzniká hudba k filmom, ako sa nahráva a ďalšie zaujímavosti," konštatoval Baran. Na projekte spolupracuje so Železiarňami Podbrezová, ktoré sú vlastníkom hradu.

Koncert sa uskutoční na nádvorí, kde je kapacita neobmedzená. V prípade zlého počasia bude v Gizelinej sále, kde je však už obmedzená.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava