Zraz veteránov na Zemplíne bude mať medzinárodnú príchuť 
Pripravujú 14. Ročník Zemplín Veterán Rallye

27.06.2019 | Košický kraj | Autor: TASR

Zraz veteránov na Zemplíne, ktorý sa uskutoční od piatka (28. 6.) do nedele (30. 6.), bude mať tohto roku medzinárodnú príchuť. Trasa Zemplín Veterán Rallye povedie za hranice Schengenu. Organizátori tiež hlásia výrazne vyšší počet prihlásených zahraničných posádok. Informuje o tom Košice Región Turizmus v tlačovej správe.

Program celej rallye štartuje v piatok na Námestí osloboditeľov v Michalovciach, kde popoludní návštevníci nájdu vystavené všetky veterány. V sobotu sa trasa Zemplín Veterán Rallye podľa slov organizátora podujatia Mikuláša Košča rozvetví na dve etapy. Jedna povedie za hranice Schengenu, do Užhorodu, druhá ostane na území Slovenska. Účastníci zamieria do Lekároviec a Veľkých Revíšť.

„Prostredníctvom veteránov sa posnažíme rozhýbať turizmus a pritiahnuť na Zemplín návštevníkov z Ukrajiny. Medzinárodnú príchuť tomuto obľúbenému podujatiu dodávajú aj veterány zo zahraničia. Teší nás, že si podujatie získava čoraz väčšiu priazeň, o čom svedčí počet prihlásených účastníkov," uviedol k podujatiu predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Zemplín Veterán Rallye vo svojom 14. ročníku vyvrcholí v nedeľu pri OC Zemplín v Michalovciach, kde je na poludnie naplánované vyhlásenie výsledkov rallye, ako aj vyhlásenie výsledkov diváckeho hlasovania o najkrajší veterán a motocykel.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol