Lučenec vlani hospodáril s prebytkom takmer 1,2 milióna eur 
Samospráva peniaze použije na rekonštrukcie ciest a budov.

25.06.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Samospráva Lučenca vlani hospodárila priaznivo a v rámci rozpočtu dosiahla celkový prebytok hospodárenia vo výške takmer 1,2 milióna eur. Po odpočítaní príspevkov do peňažných fondov je kladný výsledok necelých 800.000 eur. Konštatovala to primátorka Alexandra Pivková na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Lučenci pri príležitosti prerokovania výročnej správy o hospodárení mesta a záverečného účtu za rok 2018.

„Hospodárenie mesta bolo vlani priaznivé. Dosiahli sme dobré výsledky v oblasti príjmov, hlavne u podielových daní z príjmov fyzických osôb, ako aj ostatných daňových príjmov, kde vykazujeme oproti rozpočtu úsporu,“ povedala Pivková. Dodala, že aktuálny dlh mesta je 21 percent bežných príjmov minulého roka, pričom v roku 2011 toto číslo presahovalo 39 percent.

V súvislosti s prijatím záverečného účtu schvaľovali poslanci aj rozdelenie časti prebytku vlaňajšieho hospodárenia. Na základe ich rozhodnutia pôjdu peniaze na rekonštrukciu komunikácií, parkovísk a chodníkov, opravu vykurovacieho systému v základnej škole s materskou školou v mestskej časti Opatová, na kúpu motorového vozidla na rozvoj stravy do škôl, ale aj na zabezpečenie technickej infraštruktúry pri bytovom dome na Fándlyho ulici.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava