Dolný Kubín podporí 54 projektov
Finančnú podporu získa aj tamojší basketbalový klub.

06.03.2018 | Žilinský kraj | Autor: M.Siváková

Dotácie na činnosť v celkovej výške 71.879 eur si v tomto roku rozdelí dovedna 54 projektov a organizácií v Dolnom Kubíne. Poskytnutie finančných prostriedkov schválili mestskí poslanci. TASR informoval Martin Buzna z Mestského úradu (MsÚ) v Dolnom Kubíne.

Z rozpočtu mesta bolo na činnosť organizácii sídliacich v meste rozdelených celkovo 46.859 eur. "Najviac peňazí dostane mestský hokejový klub, a to 17.000 eur. Za nim nasleduje basketbalový klub, ktorému poslanci schválili 4600 eur a trojicu uzatvára florbalový klub Žatva 90, ktorý dostal 3600 eur," ozrejmil Buzna.

Komisia školstva, kultúry, mládeže a športu navyše navrhla schváliť dotácie na projekty v oblasti športu, kultúry a voľného času v celkovej výške 18.000 eur. Podľa Buznu rozdelili poslanci po 1000 eur na 13. ročník medzinárodnej prehliadky horských a adrenalínových filmov Vidmo či na 22. medzinárodnú súťaž Bohdana Warchala Talenty pre Európu.

"Pri výbere projektov sme sa zamerali hlavne na cieľ projektu a čo najväčší dosah na občanov mesta. Preto sme tento rok rozdelili peniaze na rôznorodé podujatia v oblasti kultúry a športu," vysvetlil vedúci odboru školstva, kultúry, mládeže a športu na MsÚ v Dolnom Kubíne Michal Švento.

V oblasti sociálnych vecí a zdravotníctva navrhla komisia podporiť jedenásť projektov za viac ako 7000 eur. "Najviac peňazí dostal projekt Základnej Organizácie Slovenského zväzu telesne postihnutých – Spoznávaním kultúry zvýšiť kvalitu života, kde mestskí poslanci schválili 1000 eur," priblížil Buzna.

Podporu získali aj podujatia ako napríklad Okresné športové hry seniorov či Zlaté ruky oravských seniorov. Podľa Evy Palugovej z odboru sociálnych veci a rodiny na MsÚ Dolný Kubín sú aktívni seniori veľmi dôležití. "Aj napriek svojmu vysokému veku sa snažia vytvárať zaujímavé podujatia pre seba i pre širokú verejnosť," zdôraznila.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava