V Senici zrekonštruovali osem pieskovísk 
Samospráva na práce vyčlenila 15.000 eur.

06.06.2019 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Mestský podnik služieb (MsPS) Senica zrekonštruoval osem pieskovísk na detských ihriskách. Náklady na rekonštrukciu boli vyčíslené na 15.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.

MsPS prevzal v roku 2015 do svojej správy všetky detské ihriská vo vlastníctve mesta Senica. Na základe pasportizácie postupne nefunkčné ihriská s necertifikovanými prvkami a nevyhovujúce zrušil. "Ostatné opravil a doplnil o nové hracie prvky. Ihriská podliehajú pravidelne raz ročne kontrole. Podľa firmy Transportexpert, ktorá vykonáva kontroly po celom Slovensku, patria ihriská v Senici k piatim najlepším v republike," uviedla Barošková.

MsPS prevzal do správy aj uvedených osem pieskovísk na detských ihriskách. "Od prevzatia pieskovísk od realizátora rekonštrukcie sme v rámci firmy vyčlenili jednu osobu, ktorej pracovná náplň v priebehu celého týždňa spočíva v pravidelných obhliadkach, čistení a upratovaní všetkých detských ihrísk a pieskovísk, ktoré k dnešnému dňu má naša spoločnosť vo svojej starostlivosti," informoval riaditeľ MsPS Ján Bachura.

Rekonštrukčné práce sa realizovali na pieskoviskách na uliciach Hollého, J. Mudrocha, Kalinčiakovej, Kolónii, L. Novomeského, sv. Cyrila a Metoda, na ihrisku Žihadielko v Sotine a na Sotinskej ulici.

"Na niektorých pieskoviskách stačilo vymeniť piesok, prípadne natrieť obvodové dosky, na iných bolo treba opraviť alebo urobiť nové obvodové betónové obruby a nové drevené obklady na sedenie. Na niektorých vzniklo na mieste starého nové pieskovisko. Ich úroveň vybavenia a bezpečnosť je aktuálne plne v súlade s platnou legislatívou," doplnil Bachura.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol