ZMOS pripravuje aktivity zamerané na parkovaciu politiku 
Podujatie sa koná vo Vysokých tatrách..

04.06.2019 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) organizuje vo Vysokých Tatrách dve podujatia týkajúce sa parkovacej politiky. Hovorca a zároveň tajomník Rady expertov ZMOS-u Michal Kaliňák uviedol, že v utorok a stredu (4. a 5. 6.) sa uskutoční v Tatranskej Lomnici seminár, ktorého cieľom bude informovať o aktuálnom stave parkovania na Slovensku.

 „Chceme oboznámiť obce a mestá s legislatívnym rámcom riadenia parkovania, poukázať na význam riadenia parkovania pre udržateľný rozvoj miest a obcí a poskytnúť odporúčanie z praxe pri zavedení spoplatnenia parkovania,“ ozrejmil Kaliňák. Témou prvého tematického bloku bude Riadenie parkovania - teoretická platforma a druhý sa zameria na Riadenie parkovania - poznatky z praxe.

Druhá aktivita, ktorá je na programe o deň neskôr, sa bude orientovať na aplikačnú prax v kombinácii so smart riešeniami. „Presnejšie, aktivita sa sústredí na informácie o možnostiach uplatnenia moderných technológií v cenových mechanizmoch pre úhradu parkovného, poukázanie na prínos prepojenia použitých technológií s centrálnym systémom riadenia parkovania a tiež oboznámenie účastníkov s využitím monitorovacieho vozidla a smart cities technológií v doprave,“ dodal Kaliňák s tým, že podujatie bude pozostávať z troch blokov. Prvým je smart technológie v samospráve, ďalej praktické príklady využitia smart technológii v parkovaní a na záver smart budúcnosť pri regulácii parkovania a v doprave. 

„Tieto dve aktivity sú súčasťou národného projektu ZMOS-u s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý realizujeme v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa. Všetky výstupy z oboch dní budú verejne prístupné a publikované na webstránke národného projektu,“ uzatvoril Kaliňák.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice