Štartuje sezóna výstupu na Kráľovu hoľu na e-bikoch 
Podujatie na Šumiaci sa stáva tradíciou.

31.05.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Výstupom na najvyšší cyklobod Slovenska, Kráľovu hoľu, odštartuje v nedeľu (2. 6.) už tretí ročník e-bike sezóny v horehronskej obci Šumiac. Vysokohorské prostredie, panoramatické výhľady, adrenalínové zjazdy a výborné jedlo, to všetko podľa Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie čaká víkendových návštevníkov.

"Výstup na Kráľovu hoľu e-bikom sa v Šumiaci stáva tradíciou. Dokazuje to už tretia úspešne sa začínajúca sezóna. Dopyt po tomto adrenalínovom zážitku pretrváva počas celého leta a máme za sebou už aj prvú zimnú sezónu na fatbikoch. Flotila našich e-bikov sa rozrastá, dnes má 17 špičkových mašín rôznych značiek. Som rád, že môžeme odštartovať ďalšiu sezónu. Verím, že bude úspešná a stretnú sa tu stovky nadšencov," reagoval za organizátorov Peter Polák. Zraz je pred Pohostinstvom pod Úbočou.

Tento rok sa otvorenie začne slávnostným príhovorom a občerstvením, počas ktorého nebudú chýbať originálne dobroty podľa tradičnej receptúry. S plne nabitými e-bikovými tátošmi sa pelotón na čele s Polákom vyberie na najvyšší cyklisticky sprístupnený vrch - Kráľovu hoľu, ktorý sa týči vo výške 1946 m n. m. Návštevníci si budú môcť vychutnať výhľady na celé Horehronské podolie i Vysoké Tatry.

Cykloturistov na Šumiaci čaká aj druhá etapa popoludňajšia jazda na tretí najvyšší hrad u nás, Muránsky hrad. Vyberú sa v ústrety nedotknutej prírody národného parku Muránska planina a bralu Cigánka, na ktorom stoja pozostatky kedysi známeho kráľovského strážneho hradu.

"Veríme, že leto bude v znamení e-bikov na celom Horehroní. Návštevníci si môžu požičať e-biky s dopravou a sprievodcom aj z Brezna, Táľov či Podkoníc," dodala Petra Ridzoňová, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol