Dni mesta Zvolen budú aj so skupinami Noc a deň a Le Payaco
Aj tento rok sa na námestí objaví veľký nápis Zvolen

23.05.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Koncerty známych skupín Le Payaco a Noc a deň, ale aj vystúpenie skupiny Police Team, pozostávajúcej z členov mestskej polície či skupiny Elán revival, budú môcť vidieť a vypočuť si už tento víkend obyvatelia aj návštevníci Zvolena. Koncerty budú súčasťou Dní mesta Zvolen.

„Dni mesta sú tento rok oslavou už 776. výročia obnovenia mestských práv a my sa tešíme, že ich spoločne oslávime na našom krásnom námestí," uviedla k podujatiu primátorka Zvolena Lenka Balkovičová. Tradíciu mestských slávností samospráva zachováva od roku 2013.

V piatok (24. 5.) sa program ponesie v duchu Dňa prevencie. Otvorí ho sprievod účinkujúcich, ktorí budú pochodovať centrom mesta a následne sa so svojimi tanečnými a hudobnými vystúpeniami predstavia deti z umeleckých a základných škôl. Chýbať nebudú ani športovci s ukážkami karate i fitness, mažoretky Zuzany Niščákovej či Škola bojových umení Budokan.

„Tento rok sa návštevníci môžu tešiť aj na Deň otvorených dverí mestskej polície. Okrem iného sa zoznámia s ukážkou policajnej práce či s prezentáciou výstroja a výzbroje," hovorí riaditeľka Zvolenského kultúrneho centra Juliana Kochlicovaě Ištóková. Prehliadku zakončí vystúpenie hudobnej kapely Police Team. 

Mesto počas piatkového večera ovládne rytmus najväčších hitov 60. a 70. rokov v podaní skupiny Pohoda ZV, ktorú neskôr vystrieda hudba kapely Noc a deň. Na záver ľudí poteší vystúpenie kapely Elán Revival. 

Aj druhý deň čaká Zvolenčanov a návštevníkov mesta bohatý kultúrny program. „Okrem Zvolenského speváckeho zboru a Detského folklórneho súboru Huncútik vystúpia aj Kris Druga & Martin Rehák či študenti konzervatória Pink Harmony. Zatancuje, zahrá a zaspieva ľudový súbor Zornička a podvečerný program otvorí hudobná skupina Bosé nohy," doplnila Juliana Kochlicová Ištóková. Večernú atmosféru rozprúdia obľúbené piesne v podaní kapely Police Team a celý program vyvrcholí vystúpením obľúbenej slovenskej skupiny Le Payaco.

Tak ako vlani, aj tento rok sa na námestí objaví veľký nápis Zvolen. „Na umeleckom stvárnení jednotlivých písmen sa budú podieľať miestni umelci a umelecké školy. ZUŠ Nádvorná a gymnázium si takto pripomenú aj sto rokov, ktoré tento rok oslavujú," pripomína Kochlicová Ištóková. Nápis bude zdobiť námestie mesta až do konca letnej kultúrnej sezóny.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol