Súčasťou kvetinovej výzdoby v Prievidzi budú opäť i lúčne kvety 
Výsadbu budú realizovať aj do kvetinových pyramíd.

21.05.2019 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) začali v týchto dňoch s výsadbou kvetinovej výzdoby v Prievidzi. V tomto roku pribudnú vo viacerých lokalitách mesta predovšetkým letničky, ale aj lúčne kvety. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje. 

Pracovníci TSMPD sadia kvety v závesných kvetináčoch, ktoré sú umiestnené na Námestí slobody a v stredovom páse na Ulici Milana Rastislava Štefánika. Výsadbu kvetín budú realizovať aj do kvetinových pyramíd, ktorých bude v tejto sezóne celkovo desať. Umiestnené budú na Námestí slobody, sídliskách Necpaly a Kopanice, na Ulici Milana Rastislava Štefánika či Kláštornej ulici.

 "Tento rok sme stavili viac na klasiku a základ budú tvoriť predovšetkým tirolské muškáty, ktoré sú nenáročné, tvoria bohaté previsy a dobre znášajú aj veľmi teplé počasie. Doplnené budú tradičnými letničkami, ako sú surfínie, sanvitálie, brachyscome, plektranthusy, bakopy a lobelie," priblížila Silvia Masariková z TSMPD.

Neodmysliteľnou súčasťou letničkovej výsadby sú aj vysiate lúčne kvety, ktoré sa tešia čoraz väčšej obľube u obyvateľov. "Tento rok budú lúčne kvety vysiate na Námestí slobody, Ulici Milana Rastislava Štefánika, v Necpaloch, Kopaniciach, ale aj v ostrovčekoch na Bojnickej ceste a na Ulici Ľuda Ondrejova. "Technické služby majú v pláne vysiať osem kilogramov zmesí lúčnych semien a vysadiť približne 5000 kusov letničiek," dodal Ďureje. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice