Mesto Svit spúšťa bezplatnú SMS službu
Samospráva tak plánuje má zlepšiť kontakt radnice s obyvateľmi.

02.03.2018 | Prešovský kraj | Autor:

"Vďaka zasielaniu týchto správ budú obyvatelia informovaní o najdôležitejších udalostiach z diania v meste. Už ich teda nezaskočí odstávka vody či elektriny, ale prostredníctvom SMS-ky im dáme vedieť aj o kultúrnych a športových podujatiach a iných dôležitých informáciách," priblížila Lenka Faixová z tamojšieho MsÚ.

Výhodou týchto oznamov je, že sa občania dostanú k dôležitým veciam z Mestského úradu (MsÚ) aj v čase, keď nie sú doma, resp. nepočujú mestský rozhlas. Pre nastavenie bezplatného prijímania správ je potrebné vyplniť dotazník a uviesť v ňom meno, telefónne číslo a ulicu bydliska.

Občania tak môžu urobiť elektronicky alebo osobne v kancelárii prvého kontaktu. Poprípade je možné na MsÚ doručiť dotazník, ktorý nájdu v najbližšom marcovom čísle mestských novín.

"Následne budú obyvateľom automaticky zasielané informácie o rôznych poruchách a výpadkoch dodávky elektriny, vody či plynu na ich ulici, resp. v celom meste prípadne na viacerých uliciach, podľa možnosti, ktorú si vyberú v dotazníku," dodala Faixová.

SMS služba je v prevádzke od štvrtka. Zatiaľ síce radnica nemá žiadne informácie o plánovaných odstávkach, o ktorých by prihlásených občanov informovala, ale spúšťa aspoň skúšobnú prevádzku. "Budeme posielať skúšobnú SMS s informáciou o pripravovanom kultúrnom podujatí," poznamenala Faixová s tým, že správy s údajmi o kultúrnych a športových podujatiach budú dostávať automaticky všetci prihlásení, info o odstávkach vody, elektriny a podobne, budú doručované príjemcom podľa ulíc, ktoré si vo formulári nahlásia.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice