Do múzea v Svätom Antone  zavítajú príšerky
Organizátori  privítajú návštevníkov Noci múzeí a galérií.

15.05.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Vodnáková

Deň múzeí sa rozhodli osláviť aj vo Svätom Aantone. "V sobotu 18. mája počas Noci múzeí a galérií je pre verejnosť pripravená prehliadka historických salónov pri svetle krásnych českých kryštálových lustrov, obohatená o hrané scénky s názvom Príšerky v kaštieli," informovala Jana Slaná z múzea.

Deň predtým, v piatok 17. mája, otvoria v kaštieli výstavu Veduty európskych miest. Návštevníci si budú môcť prezrieť kópie vzácnych grafík pochádzajúcich z 18. storočia. Vernisáž sa bude konať o 14.00 h vo výstavnej sále múzea. 

"Múzeum vo Svätom Antone má vo svojej zbierke viacero cenných umeleckých a historicky dôležitých diel. Avšak jedno z jeho najväčších prekvapení bol objav kolekcie vedút z polovice 18. storočia, ktoré sa našli v 60. rokoch 20. storočia počas obnovy kaštieľa v vstavanej skrini salónu zvaného Rodová galéria," uviedla Slaná. 

Ako dodala, v roku 1792 získal grafiky gróf Mikuláš Koháry a mali slúžiť nielen ako dekorácia kaštieľa, ale už v tej dobe poukazovali na väzby globalizovaného sveta.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol