Miba Steeltec rozširuje svoj výrobný závod vo Vrábľoch 
Podnadpis článku...

09.05.2019 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Spoločnosť Miba Steeltec, s. r. o., rozširuje svoj výrobný závod vo Vrábľoch. Výstavba novej haly v areáli existujúcej fabriky by mala byť ukončená do mája budúceho roka. Súčasťou rozvojového projektu je aj rozšírenie parkoviska, na ktorom by malo pribudnúť 220 parkovacích stojísk.

„V priemyselnom parku vo Vrábľoch avizujú rozvoj viaceré spoločnosti. Miba má usporiadaný pozemok, aby sa mohla ďalej rozširovať,“ povedal primátor Vrábeľ Tibor Tóth. Rozšírenie výrobných kapacít a modernizáciu strojnotechnologického parku si podľa vedenia spoločnosti vyžiadali rastúce požiadavky odberateľov na investora. 

Miba Steeltec je výrobným podnikom v rámci divízie Miba Friction Group. Rakúska spoločnosť pôsobí na Slovensku od roku 1991, keď otvorila svoj závod v Dolnom Kubíne zameraný na práškovú metalurgiu. V roku 2007 spustila výrobu v novom závode vo Vrábľoch, ktorý sa zameriava na výrobu trecích obložení na prevodovky, nápravy a brzdy stavebných strojov, traktorov a banskej techniky. Využívajú sa v automobilovom i leteckom priemysle, ale aj v zariadeniach veterných elektrární.

Okrem nich sa vo Vrábľoch vyrábajú súčiastky pre automobilový priemysel so zameraním na vozidlá s pohonom všetkých kolies. Spoločnosť zamestnáva vo Vrábľoch zhruba 600 ľudí, po rozšírení výroby by k nim malo pribudnúť ďalších 160 ľudí v troch zmenách. 

Priemyselný park vo Vrábľoch vznikol v roku 2001. V súčasnosti v ňom pôsobí osem firiem v desiatich objektoch, ďalšie sa budujú. V spoločnostiach pôsobiacich priamo v priemyselnom parku pracuje približne 2800 zamestnancov, v celej širšej priemyselnej zóne pracuje 5800 až 6000 ľudí. „Mesto má 8700 obyvateľov. V celom regióne, čo je zhruba 16 obcí, je 320 evidovaných nezamestnaných, čiže nezamestnanosť vo Vrábľoch sa pohybuje okolo dvoch percent,“ uviedol Tóth. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava