Rimavská Sobota rozdelí športovým a kultúrnym subjektom 90.000 eur 
Z celkového balíka je pre športové kluby určených 50.000 eur.

04.05.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Dokopy 90.000 eur rozdelí tohto roku športovým klubom a kultúrnym subjektom v meste samospráva Rimavskej Soboty. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí.

 Z celkového balíka je pre športové kluby určených 50.000 eur. „Naša komisia zasadala štyrikrát, takže sme sa naozaj vážne, odborne a vecne tomuto venovali,“ uviedol na margo prerozdelenia peňazí poslanec a predseda komisie mládeže a športu Tibor Figei. Dodal, že v prvom kole rozdelili takmer 47.000 eur, zvyšok bude rozdelený v druhom kole.

Pre kultúrne subjekty bolo určených zvyšných 40.000 eur, z čoho v prvom kole komisia školstva a kultúry rozdelila takmer 33.000 eur. „Boli žiadosti, ktoré nespĺňali podmienky všeobecne záväzného nariadenia. Komisia sa ale jednomyseľne uzhodla, že budeme tolerantní. Nevyradili sme tieto projekty a po doplnení im dáme možnosť v druhom kole,“ podotkol viceprimátor a predseda komisie Ladislav Rigó.

Ako pokračoval primátor Jozef Šimko, mesto dávalo v roku 2011 na šport 13.000 eur a kultúrnym subjektom neprispievalo žiadnou sumou. „Dnes dávame na športové kluby 50.000 a kultúrnym subjektom sme zatiaľ rozdelili takmer 33.000 eur,“ porovnal Šimko.

 Podľa slov poslanca Jaroslava Bagačku je však takéto prideľovanie pomerne veľkorysé, najmä vzhľadom na obmedzený rozpočet mesta. „V niektorých kluboch to môže vzbudiť pocit, že sme im povinní dávať nejaké príspevky a z toho budú v budúcnosti žiť. Ja si však myslím, že v prvom rade by sa mali opierať o členské a sponzorov,“ podotkol.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača