V Holíči odštartuje turistická sezóna oficiálne 1. mája 
Najväčší záujem zo strany turistov je o návštevu zámku.

25.04.2019 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Turisticko – informačné centrum (TIC) Holíč pre návštevníkov mesta pripravilo pre turistickú sezónu 2019, ktorá sa začína 1. mája, sprevádzanie po všetkých pamiatkach mesta. Informovala o tom pracovníčka TIC Holíč Veronika Chňupková.

Tak ako každoročne si návštevník môže vybrať z niekoľkých balíkov služieb cestovného ruchu. TIC ponúka sprevádzanie po všetkých pamiatkach mesta. "Najväčší záujem zo strany turistov je o návštevu zámku, preto sme sa rozhodli koncipovať prehliadku viac zameranú na jeho históriu počas vlastnenia panstva Habsburgovcami. V rámci okruhu návštevník podnikne prehliadku hlavnej budovy zámku. Bylinkovú záhradu a výstavu si môže prejsť už individuálne," uviedla Chňupková.

K letným mesiacom v Holíči patrí aj člnkovanie okolo bastiónovej pevnosti. V mesiacoch jún a september bude člnkovanie možné v sobotu a nedeľu, v mesiacoch júl a august každý deň okrem pondelka. Novou atrakciou je zrevitalizovaná časť Zámockých záhrad v okolí Zámockého rybníka. Na nových mólach je nainštalovaná expozícia o Zámockých záhradách, ich histórii, o pestovaní ovocia a chove rýb. 

"V súvislosti s expozíciou o ruskom poručíkovi Kutuzovovej armády Nikitovi S. Luninovi by sme chceli dať do pozornosti ďalšiu vynovenú národnú kultúrnu pamiatku, ktorá sa nachádza na miestnom cintoríne v Holíči, a to zreštaurovaný pomník Nikitu Sergejeviča Lunina. Je možné si ho pozrieť každý deň," informuje oficiálna stránka mesta Holíč.

Napriek získaniu dotácie na obnovu Veterného mlyna bude v tejto sezóne mlyn ešte otvorený, počas prázdninových mesiacov júl a august. V priestoroch mlyna bude výstava o histórii tohto objektu. V roku 2019 sa v Holíči uskutoční aj niekoľko kultúrnych podujatí ako Rotenstein, Tereziánske dni, Pivné slávnosti, Noc múzeí, Nightparty, Zámocké rozprávkovo alebo Dni Európskeho kultúrneho dedičstva.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava