V Prešove zrekonštruujú päť križovatiek
Z mestských investícií sa bude rekonštruovať križovatka Jurkovičova – Arm. gen. Svobodu.

26.02.2018 | Prešovský kraj | Autor: Ján Lašák

V Prešove sa v tomto roku bude rekonštruovať päť významných križovatiek, ktoré zásadným spôsobom pomôžu doprave v meste. Investorom v troch prípadoch bude Slovenská správa ciest, dve patria mestu, ktoré ich prefinancuje. Uviedla to primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Zo štátnych je to križovatka Obrancov mieru – Levočská aj s rozšírením mosta. Ďalšou je na Sídlisku Sekčov dlhoočakávaná rekonštrukcia križovatky Rusínska - Arm. gen. Svobodu (pri Lidli). Po jej úprave pribudne v smere z Rusínskej ulice druhý odbočovací pruh doľava, čo zdvojnásobí prejazd vozidiel a zároveň zvýši plynulosť dopravy z centra mesta.

Na Rusínskej ulici sa tiež odstráni problematické zúženie pri vjazde na parkovisko k obchodnému domu. Treťou je dnes svetelná križovatka na uliciach Východná – Solivarská (pri OBI), ktorá sa po rekonštrukcii zmení na kruhovú.

Z mestských investícií sa bude rekonštruovať križovatka Jurkovičova – Arm. gen. Svobodu, kde je problematický hlavne výjazd z Jurkovičovej ulice, čoho dôsledkom sú časté kolízne situácie. Následne sa bude renovovať aj asfaltový povrch na ulici Arm. gen. Svobodu. V spolupráci s obcou Ľubotice je pripravovaná úprava križovatky tejto ulice v nadväznosti na Vihorlatskú ulicu.

"Počas budovania sa bude treba vyzbrojiť nekonečnou trpezlivosťou, lebo ak to časovanie nebude dobré, tak sa nám môže stať, že viaceré úseky ciest sa stanú ťažko prejazdnými. Treba rátať s tým, že sa bude robiť na dvoch – troch úsekoch naraz. Cesty budú rozkopané, bude sa treba pripraviť na to, že sa bude jazdiť po obchádzkových trasách," povedala primátorka. O tom, ktoré to budú, v týchto dňoch rokujú pracovníci mesta z odboru dopravy s Krajským dopravným inšpektorátom.

Turčanová doplnila, že sa pripravuje aj rekonštrukcia a rozšírenie Solivarskej ulice. Je to najväčšia akcia, ktorú budú realizovať v spolupráci mesto a samosprávny kraj. "Tam sme zatiaľ v štádiu vykupovania pozemkov a prípravy zmluvy medzi mestom a Prešovským samosprávnym krajom."

autor Kveta Mudríková

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice