Nitra vyhlásila medzinárodný tender na nového dopravcu 
Lehota na podávanie ponúk je do 29. apríla.

28.03.2019 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Mesto Nitra vyhlásilo medzinárodný tender na poskytovateľa služieb pravidelnej mestskej autobusovej dopravy. Predpokladaná hodnota zákazky je 121.758.574 eur bez DPH, lehota na podávanie ponúk je do 29. apríla. Jednou z podmienok pre uchádzačov je zloženie zábezpeky v hodnote 500.000 eur.

Zmluva s úspešným uchádzačom sa uzavrie na 10 rokov, pričom počíta s objemom 3,6 milióna najazdených kilometrov za jeden rok. Mesto v technických kritériách súťaže požaduje napríklad 100 percent nízkopodlažných a klimatizovaných autobusov s funkčným wifi pripojením na internet.

Podľa podmienok tendra nesmie maximálny vek autobusov prekročiť 16 rokov a maximálny priemerný vek celého vozového parku je stanovený na desať rokov. Kritériom pri vyhodnotení ponúk bude najlepší pomer ceny a kvality, pričom celková nákladová cena bude mať hodnotu 70 bodov a úroveň technického vybavenia 30 bodov.

Radnica už pred časom informovala, že od nového dopravcu okrem iného očakáva zvýšenie dostupnosti mestskej dopravy v podobe častejších príchodov a odchodov autobusov zo zastávok, nové dopravné okruhy a zastávky, a tiež vybavenosť autobusov informačnými technológiami, či zvýšenie pohodlia cestovania v podobe upravených zastávok a čistých kvalitných autobusov.

V súčasnosti pre Nitru zabezpečuje služby pravidelnej mestskej autobusovej dopravy spoločnosť Arriva Nitra, a. s. Zmluva s ňou vyprší 31. decembra 2019. Predstavitelia Arrivy už informovali, že majú záujem prihlásiť sa do súťaže. Táto firma bola úspešná v roku 2016, keď vyhrala medzinárodný tender na zabezpečenie prímestskej dopravy pre Nitriansky samosprávny kraj.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice