Sliač je už polstoročie mestom
Za celé toto obdobie sa výrazne zmenil. 

14.03.2019 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Sliač si tento rok pripomína 50 rokov od udelenia štatútu mesta. Oslavy sa uskutočnia v piatok 15. marca v kine Hron. V programe vystúpia domáci umelci, premietnu fotografie a filmy z histórie mesta a o rokoch strávených v Sliači porozpráva herečka Eva Matejková.

"Treba povedať, že udeleniu štatútu mesta predchádzalo v roku 1959 spojenie dvoch obcí - Hájniky a Rybáre, ktoré vytvorili spoločnú obec Sliač," povedala pre TASR primátorka Ľubica Balgová.

Mesto podľa nej prešlo od roku 1969 výraznými zmenami. Vybudované boli viaceré bytovky, nákupné stredisko, dom služieb, obnovené cesty a chodníky, vyregulovaná bola rieka Hron. Pri škole postavili novú telocvičňu, nová je aj sobášna sieň pri mestskom úrade, mesto vybudovalo námestie.

Primátorku mrzí dlhodobý úpadok kúpeľov, ktoré sa po majetkových sporoch v 90. rokoch nemôžu nadýchnuť a odraziť k opätovnému rozvoju. Kúpele majú pritom stáročnú históriu. V tomto roku si pripomínajú 775 rokov prvej zmienky o liečivých prameňoch.

"Mojou prioritou v najbližších rokoch je, aby na celom Sliači bola kanalizácia a vodovod, aby sa nám podarilo zrekonštruovať dom služieb a kino Hron a vytvoriť z neho kultúrny dom. Chceme k nám tiež pritiahnuť banky a malých investorov," doplnila.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača